Perustiedot - Kirkolliset ilmoitukset - Työalat - Työntekijät - Yhteydenotto - Linkit - Vapaaehtoiseksi


 • Jumalanpalvelus
 • Kirkolliset toimitukset
 • Lapsille
 • Varhaisnuorille
 • Nuorille
 • Partio
 • Rippikoulu
 • Perheille
 • Diakoniatyö
 • Musiikkityö
 • Lähetystyö
 • Esirukouspyyntö

  Kesän 2014 riparilta Juorkunasta

  Rippikoulu


  Käy uskon jalo kilpailu ja voita omaksesi ikuinen elämä, johon sinut on kutsuttu ja jonka olet tunnustanut päämääräksesi, kun monien todistajien läsnä ollessa lausuit hyvän tunnustuksen.
  (1 Tim. 6:12)


  Yleistä rippikoulusta


  Mitä rippikoulussa tehdään?

  Rippikoulu on kokemus, jonka monet muistaa läpi elämänsä. Rippikoulussa on aikaa keskittyä jokaisen oman elämän kysymyksiin, ja löytää niihin vastauksia yhdessä muiden kanssa. Rippikoulun ohjelmaan kuuluu erilaisia oppijaksoja hyvin erilaisista aiheista, mukavaa yhdessäoloa esimerkiksi iltaohjelmien merkeissä, hiljentymistä, musiikkia, pelejä jne.

  Rippikoulussa tutustutaan ev.lut. kirkon opetukseen sekä pohditaan oman elämän ja ihmisenä olemisen kysymyksiä. Rippikoulun aikana tutustutaan myös omaan kotiseurakuntaan, sen työmuotoihin ja työntekijöihin. Kesällä vietetään yhdessä muiden leiriläisten, isoisten ja ohjaajien kanssa ikimuistoinen rippileiri. Rippikoulu on yksi kirkon suosituimmista työmuodoista; Suomessa käy rippikoulun n. 90% 15 -vuotiaista nuorista.

  Miksi rippikouluun? Kesän 2012 riparilta

  Rippikoulu antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaation jälkeen nuori saa käydä itsenäisesti ehtoollisella, voi toimia kummina ja voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin saavutettuaan äänioikeuden edellytyksenä olevan iän (18 vuotta).

  Rippikoulu Utajärvellä

  Utajärven seurakunnassa rippikoulu toteutetaan leiririppikouluna. Utajärven seurakunnassa järjestetään vuosittain 2 rippikoululeiriä, joista toinen on niinsanottu pätkäleiri, eli viikonlopunmittainen aloitusleiri, ja toinen kesällä pidettävä pitempi leiri.Utajärven seurakunta käyttää rippikoulun oppikirjoina Raamattua ja Katekismusta, jotka jaetaan kaikille rippikoululaisille.

  Konfirmaatiot järjestetään mahdollisimman pian leirin jälkeen. Jokaisen rippikoululaisen kummeille lähetetään kutsukirjeet konfirmaatiojumalanpalvelukseen ja kummit saavat osallistua rippikoululaisten siunaamiseen.

  Rippikouluun ilmoittautuminen


  Rippikoulun voi käydä siitä vuodesta alkaen, kun täyttää 15 vuotta. Utajärven seurakunnan vuosittaisiin rippikouluryhmiin ilmoittautumisajankohta ajoittuu jo edellisen vuoden touko-kesäkuulle, ennen kesäloman alkua. Rippikouluun ilmoittaudutaan kaavakkeella, jotka jaetaan rippikouluikäisille koululla pidettävässä informaatiotilaisuudessa. Myös muualle rippikoululeirille lähtevät täyttävät ilmottautumislomakkeen. Opetusryhmiä on vuosittain kaksi, mutta ryhmät käyvät yhdessä saman leirin, ja konfirmoidaan samassa jumalanpalveluksessa ryhmien pienuudesta johtuen.
  Rippikoulu alkaa syksyllä elo-syyskuussa aloitustilaisuudella, jossa jaetaan seurakuntaatutustumiskortit.. Rippikouluun ilmoittautuvan ei tarvitse olla kirkon jäsen. Muista aikuis- ja erityisrippikouluista voi kysellä seurakunnan työntekijöiltä. Myös varusmiespalveluksen aikana tarjotaan mahdollisuus rippikoulun suorittamiseen.

  Täytä ilmoittautumislomakkeen kaikki sarakkeet huolellisesti, selvällä käsialalla! Toivomme, että lomakkeen täyttää rippikoululainen yhdessä huoltajansa kanssa!

  Tulosta ilmoittautumiskaavake


  Ajankohtaista

  Rippikoulun opetuspäivä 5.11.
  (23.10.2017)

  Rippikoululaisten kotikirkkopäivä pidetään kirkossa sunnuntaina 5.11.2017 klo 9.30-13.30, jolloin ohjelmassa on muun muassa ehtoollisopetusta, jumalanpalvelus sekä kotikirkkoon ja urkuihin tutustumista.

  Päivän aika tarjoillaan välipalaa.

  Ehtoolliselle osallistuminen

  Rippikoululaisille annetaan rippikoulun aikana jumalanpalvelus- ja ehtoollisopetusta. Uuden rippikoulusuunnitelman mukaisesti nuorilla on mahdollisuus osallistua jo rippikoulujakson aikana ehtoolliselle yhdessä rippikoulun työntekijöiden kanssa. Sunnuntaisin pidettäviin rippikoulun opetuspäiviin sisältyy mahdollisuus ehtoolliselle osallistumiseen. Samalla kuitenkin halutaan kunnioittaa perinteistä näkemystä, jonka mukaan ehtoolliselle osallistutaan vasta konfirmaatiomessussa. Ehtoollisen merkityksestä ja ehtoollisella käymisestä on tärkeä käydä keskustelua rippikoululaisten kanssa. Näin ollen nuorten omat sekä perheitten näkemykset voidaan parhaiten ottaa huomioon

  Rippikoululaisten jumalanpalvelusryhmät
  (18.09.2017)

  Jokainen rippikoululainen kuuluu yhteen jumalanpalvelusryhmään. Ryhmän tehtävän on osallista jumalanpalveluksen toteuttamiseen. Ryhmä kokoontuu kirkkoon 30min ennen jumalanpalveluksen alkamista.

  Ryhmien päivät:
  Ryhmä 1: 15.10.
  Ryhmä 2: 12.11.
  Ryhmä 3: 3.12.
  Ryhmä 4: 10.12.
  Ryhmä 5: 14.1.
  Ryhmä 6: 21.1.
  Ryhmä 7: 18.2.
  Ryhmä 8: 25.2.

  Rippikoulun 2017-2018 tärkeät päivämäärät
  (25.08.2017)

  23.8.2017 klo 18 Rippikoulun aloitus info Kaikille rippikoulun käyville sekä vanhemmille

  1.9.2017 klo 15-17:30 Opetuspäivä muualla käyville

  1.-3.9.2017 Viikonlopun aloitusleiri

  23.9.2017 Retki gospel tapahtumaan Muhokselle. Lähtö klo 17:15 Seurakuntatalon pihalta.

  Jumalanpalveluksen suunnittelu, ja toteutus jumalanpalvelusryhmässä. Ajat sovitaan jokaisen ryhmän kanssa erikseen. KAIKILLE

  5.11.2017 klo 9:30-13:30 Kotikirkko päivä Kirkossa. Ehtoolliselle osallistuminen. Kirkossa välipala. KAIKILLE

  4.2.2018 klo 10-15:30 Yhteisvastuun aloitus. Päivä alkaa jumalanpalveluksella. Osallistuminen yv-keräykseen. Tarjolla lounas. KAIKILLE.

  6.5.2018 klo 10-15:30.Opetuspäivä ja vanhempien info tilaisuus. Päivän aikana lounas.

  30.4.2018. Riparipassien palautus Minnalle. 3 itsenäistä seurakunnan toimintaan osallistumista. 1 merkki/tilaisuus

  3.6.2018 Valokuvaus klo 12 Kirkkossa
  Kuvien oton jälkeen lähtö leirille yhteiskuljetuksella.

  3.-8.6.2018 Rippileiri Juorkunan Rekihovissa
  HUOMAA MUUTTUNUT AJANKOHTA

  13.-14.6.2018 klo 10-15 Lähiopetuspäivät kirkkossa ja seurakuntatalolla

  17.6.2018 klo 10 ja 14 Konfirmaatio Utajärven kirkko.