Perustiedot - Kirkolliset ilmoitukset - Työalat - Työntekijät - Yhteydenotto - Linkit - Vapaaehtoiseksi

• Jumalanpalvelus
  • Kirkolliset toimitukset
  • Lapsille
  • Varhaisnuorille
  • Nuorille
  • Partio
  • Rippikoulu
  • Perheille
  • Diakoniatyö
  • Musiikkityö
  • Lähetystyö
  • Esirukouspyyntö

tervetuloa kotikirkkoon!

Jumalanpalvelukset Utajärvellä

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Hän virvoittaa minun sieluni, hän ohjaa minua oikeaa tietä nimensä kunnian tähden. Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.
    (Psalmi 23)

Messu sekä sanajumalanpalvelus

Utajärven seurakunnassa jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin ja juhlapyhinä Utajärven kirkossa. Jumalanpalvelus alkaa pääsääntöisesti klo 10. Suurin osa jumalanpalveluksista on kotiseurakunnassamme messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia. Muutamia kertoja vuodessa vietämme erityisesti lapsiperheet huomioon ottavaa perhemessua sekä arkipäivän ehtoollisjumalanpalvelusta, viikkomessua. Keskimäärin kerran kuukaudessa vietämme sanaan ja rukoukseen keskittyvää sanajumalanpalvelusta.

Perinnejumalanpalvelus

Utajärvellä vietetään vuosittain heinäkuun alkupuolella järjestettävien kotiseutupäivien yhteydessä perinnejumalanpalvelusta, joka toteutetaan 1700 -luvun kirkkokäsikirjan mukaan. Perinnejumalanpalveluksessa unilukkari tönii nukahtaneet hereille ja kirkkokansa pukeutuu vanhan ajan asuihin.

Erämaakirkko ja muita maakirkkoja

Juorkunan kylällä on jo useiden vuosien ajan järjestetty kesäinen jumalanpalvelus Kirkkaanlammen rannalla tai sateen sattuessa porokämpällä. Tuollainen erämaakirkko on ollut monille vaikuttava kokemus. Myös muilla kylillä järjestetään vuorollaan maakirkkoja.

Lasten ja aikuisten kirkkohetket

Kerran kuukaudessa pidetään lapsille ja aikuisille suunnattu arkipäivän sanajumalanpalvelus, josta saa lisätietoja lapsityön sivuilta.

Jumalanpalvelukset Rokuan Kuntokeskuksella

Utajärven seurakunta pitää yhdessä lähiseurakuntien kanssa sanajumalanpalveluksia sekä iltahartauksia Rokuan Kuntokeskuksella. Iltahartauksia pidetään jokatoinen torstai-ilta klo 19. Jumalanpalveluksia on muutaman kerran vuodessa. Tilaisuuksista tarkemmin kirkollisissa ilmoituksissa.

Olet sydämellisesti tervetullut jumalanpalveluksiin