Perustiedot - Kirkolliset ilmoitukset - Työalat - Työntekijät - Yhteydenotto - Linkit - Vapaaehtoiseksi

• Kirkko
  • Seurakuntatalo
  • Kirkkoherranvirasto
  • Taloustoimisto
  • Hallinto
  • Päätöksenteko
  • Hautausmaat
  • Seurakunnan historiaa
  • Seurakunnan ympäristöohjelma 2013-2017
  • Esirukouspyyntö

Utajärven kirkko

Utajärven seurakunta

Utajärven seurakunta sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, Oulujoen ja Kiiminkijoen varrella, matkaa Ouluun on n. 60 km, ja Kajaaniin n. 120 km. Seurakunnassa on jäseniä n. 2500. Yksi tärkeimmistä seurakunnan yhteistyökumppaneista on Utajärven kunta.

Utajärven seurakunta on perustettu vuonna 1886.

1400 -luvulta 1600 -luvun alkupuolelle koko Oulujokilaakso (mm. Utajärvi ja Muhos) kuului Limingan emäseurakunnan alaisuuteen. Muhoksen kappeliseurakunnan perustamisesta lähtien 1630-luvulla Utajärvi kuului Muhoksen alueeseen, kunnes siitä tuli Muhoksen kappeliseurakunta oman kirkon valmistumisen aikoihin, 1760-luvulla.

Utajärven kirkko Utajärvi itsenäistyi vuonna 1886, käytännössä kuitenkin vasta 1899, jolloin Utajärven ensimmäinen kirkkoherra Erik Pesonen ryhtyi hoitamaan virkaa. Utajärven kunta oli perustettu pari vuosikymmentä aikaisemmin, vuonna 1865.

Utajärven seurakunta
    91600 Utajärvi